Er zijn een aantal gerechten die de voorkeur hebben bij sporters. Zeker als het gaat over krachttraining, dan is het zeker een goed idee om te weten wat je het beste kunt eten. Veel sporters hebben een vast voedselschema. Ook de gerechten zijn precies vormgeven om een zo gevarieerd mogelijk eten te hebben. We nemen het met je door in deze blog. Lees snel verder en ontdek de ideale maaltijd. 

Wat eten sporters graag als diner? 

Om het ideale sportschool gerecht te kunnen maken, is het slim om de volgende ingrediënten te kopen:

  • 200 gr rijst (na bereiding) 
  • 2 eieren
  • 100 gr kipfilet
  • 2 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • 150 gr gemengde bevroren groenten

Daarmee is het mogelijk om een heerlijk diner te maken. Je ziet dat de koolhydraten geleverd worden door de rijst. De eieren en de kipfilet zijn goed voor de proteïne. Om aan voldoende vitaminen te komen is het slim om de groenten zeker niet te vergeten. Natuurlijk breng je het geheel op smaak met kruiden naar wens. Hier zijn het dan Chinese kruiden. We raden je aan om niet te veel zout te gebruiken. Natuurlijk is dit een idee waar je vanaf kunt wijken. Zolang alles benodigde voedingsstoffen in een gerecht zitten, ben je helemaal goed bezig. Kijk gewoon op internet even rond wat je allemaal kunt doen met deze bestanddelen. 

Wat is een verantwoorde keuze tijdens uiteten? 

Er zijn genoeg restaurants die comfort food bieden. Helaas gaat je dat niet helpen om je te houden aan je principes ten aanzien van sportvoeding. Er zijn de jaren gelukkig ook alternatieven gekomen voor de ongezonde opties, namelijk de Aziatische wokrestaurants en natuurlijk het sushirestaurant. Over dat laatste willen we het graag even hebben. Deze restaurants hebben een grote keuze aan gerechten voor je in de aanbieding. Het leuke is dat je alle voedingsstoffen die hierboven beschreven zijn, zeker te vinden zijn in het aanbod. Rijst, kip, ei en groente: ze zitten zeker in de gerechten verwerkt. Ook is er verse vis (rauw) en rood vlees (gegrild) te krijgen. Allemaal bouwstoffen waar je heel veel aan hebt. Wel is het goed om kritisch te kijken hoe bepaalde gerechten eruit zien. Zo worden sommige sushivariaties met mayonaise of sausen met veel suiker gemaakt. Let er een beetje op dat je daar niet te veel van neemt. Ga gewoon voor de eenvoudige, pure gerechten zonder al te veel franje. En natuurlijk, je kunt ook gewoon lekker thuis sushi bestellen. Doe dat dan bij Sushi Breda, superlekker!