Slechts zelden verloopt een leven rimpelloos en er zijn maar weinig mensen die gedurende hun leven niet te maken krijgen met rimpelvorming. Het verschil tussen mensen is wel erg groot. De één krijgt er amper mee te maken, bij een ander zijn de diepe scherpe lijnen al heel vroeg te zien. Het heeft te maken met erfelijke aanleg, terwijl we zelf ook de hand hebben in de vorming van rimpels

Eet gezond en rimpels blijven langer uit

Je hebt wel degelijk zelf invloed op de rimpels op je voorhoofd. Bijvoorbeeld door wat je eet. Eet vooral zo gezond mogelijk. Doe je dat niet, dan krijg je eerder rimpels. Wat precies gezond eten is en welk eten vooral goed is voor de huid kun je prima online vinden. Het moge duidelijk zijn dat een ongezonde leefstijl en ongezonde voeding van wezenlijke invloed zijn op de totstandkoming van rimpels. 

Rimpels, niets meer dan een natuurlijk verouderingsproces

Rimpels, we doen er weliswaar wel eens wat paniekerig over, toch is het niet meer dan een natuurlijk verouderingsproces van de huid, Als je ouder wordt, dan wordt de huid steeds slapper en zo ontstaan er rimpels. De huid wordt met de jaren simpelweg minder strak omdat er onderhuids gewoon minder bindweefsel en vooral ook elastine aangemaakt gaat worden. Daardoor wordt de huid dunner en slapper.

Je hebt zelf ook invloed op de conditie van de huid

Je hebt zelf ook invloed op de huid. Stel je die namelijk veelvuldig bloot aan zon bijvoorbeeld of lig je vaak onder de zonnebank, dan krijg je in de meeste gevallen eerder rimpels. Verder is het een kwestie van erfelijke belasting en zaken als het nuttigen van alcohol, het gebruiken van onvoldoende vitamines, stress, te weinig beweging, slaapgebrek en ook het weer. Daar kun je dus rekening mee houden. Voor de rest is het vooral afwachten wanneer bij jou de eerste rimpels en de grijze haren ontstaan. En daar is overigens helemaal niets mis mee. Integendeel zelfs, de meeste mensen winnen zelfs aan schoonheid naarmate ze ouder worden. Rimpelvorming is iets waar je je dus eigenlijk helemaal geen zorgen over hoeft te maken.