De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waardoor we ook ons voedingspatroon tijdens de zomer aanpassen aan de hoge temperaturen. Na een lange en plakkerige dag heb je natuurlijk geen zin om tijdens het avondeten met je gezicht boven een warm bord met eten te zitten. Daarom kiezen steeds meer mensen er tijdens de zomer voor om ligt en snel te eten. Ook de koude gerechten zoals salades zijn zeer populair in de warme zomermaanden. Om ervoor te zorgen dat je de komende zomer genoeg ideeën hebt om heerlijk, luchtig te eten, hebben we in dit blog enkele populaire gerechten op een rijtje gezet voor in de zomer. 

Tapas

De Spaanse tapas is een van de populairste en meest geschikte gerechten voor in de zomer. Het bestaat uit meerdere kleine gerechtjes, variërend van koud tot warme gerechten. Tapas staat bekend om zijn gelegenheid omdat het allemaal kleine etenswaren betreft die je gespreid over de hele zomeravond consumeert. In combinatie met een lekker wijntje zorgt tapas voor een zeer gezellige zomeravond met vrienden of familie.  

BBQ

Uiteraard kan een gezellige barbecue tijdens de zomer niet ontbreken. Een barbecue geeft net zoals tapas een extra sfeer tijdens de zomeravonden en is met name populair onder echte vleesliefhebbers. Barbecues zoals The Green Egg zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om grote stukken vlees langzaam te garen, waardoor er een rokerige smaak wordt toegevoegd aan het vlees. Deze smaak is typisch voor gerechten die op de barbecue worden bereid. 

Salades

Om net dat beetje frisheid op te zoeken tijdens de warme zomerdagen is een salade de perfecte oplossing. Op die manier hoef je niet tijdens het avondeten boven een warm, stomend bord te hangen, maar kun je heerlijk genieten van een koud, frisse salade. Daarnaast zijn salades ook zeer geschikt om te eten naast het vlees dat je op de barbecue bereid hebt. 

Koude pasta

Ook koude pasta zijn een goede maaltijd voor in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan een pasta pesto met erwten, gerookte kip, cherry tomaatjes en rucola. Dit type pasta kun je zowel warm als koud eten, waardoor je voldoende koolhydraten binnen krijgt zonder een warme maaltijd te hoeven eten.