Met feestjes, verjaardagen en tijdens de feestdagen is het ideaal om niet zelf in de keuken te hoeven staan om alles voor te bereiden. Veel mensen bestellen daarom ook catering thuis bij een professionele cateraar. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van het eten en in veel gevallen wordt zelfs de afwas meegenomen. In deze blog geven we je 3 tips om de catering thuis tot een waar succes te maken.

De gasten

Het is allereerst van belang om rekening te houden met de gasten die op je feestje komen. Zo houden kinderen van ander eten dan volwassenen en dien je ook rekening te houden met eventuele vegetariërs of andere speciale eetwensen in verband met bijvoorbeeld allergieën. Naast het soort eten is de omvang van het aantal gasten ook belangrijk bij de catering. Wanneer je bijvoorbeeld meer dan 25 mensen verwacht, dan kan het slim zijn om het buffet dubbel op te zetten. Zo beperk je de wachttijd en hoeven mensen niet enorm lang op elkaar te wachten bij het opscheppen van het eten.

De ruimte thuis

Bekijk voor het bestellen van de catering de ruimte bij je thuis goed. In welke ruimte van het huis kun je het buffet het beste neerzetten? Is het in de zomermaanden mogelijk om eventueel uit te wijken naar buiten? Wanneer alles bijvoorbeeld niet alleen in de woonkamer of keuken past, dan kun je er ook over nadenken om een gedeelte van het buffet in de keuken neer te zetten en het andere deel in de woonkamer. Het mooiste zou natuurlijk één lange, brede tafel zijn, waar iedereen omheen kan lopen. Zo heb je al het eten en bestek op één centrale plek.

De buffetopbouw

Naast de ruimte is de opbouw van het buffet ook een aandachtspunt. We raden het aan om de koude gerechten aan het begin van het buffet te plaatsen, zodat mensen dit eerst opscheppen. Wil je een duidelijk onderscheid maken tussen de voorgerechten en hoofdgerechten? Plaats deze soort gerechten dan bij elkaar en zet er een briefje, blaadje of bordje neer met daarop het soort gerecht. Verder is het gebruikelijk om al het bestek aan het begin van het buffet te plaatsen en om te eindigen met de sauzen voor bij het eten.