De Amerikaanse keuken is veel meer dan alleen hamburgers en friet. Natuurlijk zijn dit wel heel lekkere en beroemde gerechten waar we stiekem allemaal van houden. De grote hamburgerketens zijn het bewijs van de populariteit van de Amerikaanse gerechten. Er is veel meer in de Amerikaanse keuken te ontdekken en daarom willen we je graag 10 topgerechten laten zien. Big, bigger biggest en superlekker! En om al dit lekkers koel en fris te houden, raden we je een Amerikaanse koelkast aan. Deze apparaten zijn luxe uitgerust en hebben vaak zelfs slimme toepassingen, zoals een touch screen en kunnen worden verbonden met het internet.

Pluralistisch

De Amerikaanse keuken is een pluralistische keuken: net zoals het land zelf is het een mengelmoes van allerlei verschillende culturen. In de Amerikaanse keuken kom je Duitse, Italiaanse, Nederlandse, Franse en Caribische elementen tegen. Deze culturele invloeden zijn meegebracht door de verschillende etnische groepen. Dit alles bij elkaar maakt de Amerikaanse keuken uniek, deze uniciteit ligt juist in de combinatie van alle culinaire invloeden. Ontdek de 10 topgerechten.

Tater Tots

De Amerikanen hebben een variatie op de traditionele Engelse pudding gemaakt. Het zijn miniballetjes van aardappel. Ze hebben een knapperige buitenkant en ze worden gegeten bij het ontbijt. Ook zie je ze vaak in fastfoodrestaurants en diners.

Apple Pie

‘Bye bye miss American pie’ een regel uit het lied American Pie van Don McLean. Niets is zo Amerikaans als appeltaart. Deze taart heeft een Britse en Nederlandse herkomst, meegebracht door de immigranten die vrijheid en een nieuw bestaan zochten in de Nieuwe Wereld. Deze lekkernij wordt tegenwoordig geserveerd met vanille-ijs.

Buffalo Chicken Wings

Nee deze vleugels zijn niet gemaakt van een buffelkip, maar wel heerlijk gebakken in een cayennepeper-azijn saus, die we de Buffalo saus noemen. Dit scherpe gerecht geeft je tong vleugeltjes en werd voor het eerst in New York geserveerd. Het is een populaire bar food.

Hotdogs

Dit is toch wel een van de meest iconische gerechten uit de Amerikaanse keuken. We hebben het natuurlijk over de hotdog. De hotdog zoals we die kennen, is bedacht door een Poolse immigrant en werd voor het eerst geserveerd op Coney Island. Verschillende steden in Amerika hebben verschillende hotdogs. Zo heeft de Chicago-stijl hotdog geen ketchup, terwijl die in New York deze wel heeft.

Reuben Sandwich

Een bekende sandwich uit New York is de Reuben Sandwich. Dit broodje bestaat uit: Zwitserse kaas, zuurkool en cornedbeef. We herkennen Duitse en natuurlijk Zwitserse invloeden in dit broodje.

Koekjes en jus

Een eenvoudige en machtige ontbijtoptie is het gerecht: koekjes en jus. Deze koekjes worden gemaakt met reuzel en karnemelk. De jus is vaak gemaakt van vlees bijvoorbeeld verse varkensworst op smaak gebracht met zwarte peper. Waren de koekjes vroeger vooral van reuzel gemaakt, nu vinden we er allerlei andere ingrediënten in, zoals bacon en bieslook.

Barbecue ribben

Een Amerikaanse BBQ is een absolute belevenis. Geen wonder dat er zoveel fans van zijn. De spareribs worden overal ter wereld gegeten. Een wereldwijde hit! Als je deze in Amerika gaat eten dan ga je er gegarandeerd meer krijgen dan wat je op kunt!

Meatloaf

Ook weer zo’n type Amerikaans gerecht dat op een Amerikaanse party niet mag ontbreken. Het recept voor dit gerecht is eenvoudig: gemalen vlees (meestal rund of varken), kruiden en gemaakt in een broodvorm. Doe er saus bij, dat kan ook eenvoudig ketchup zijn. Dit is een klassiek gerecht waar de Amerikanen mee opgegroeid zijn.

Grits

Maisgriesmeel is een typisch gerecht in de zuidelijke staten van Amerika. Zoals pasta en rijst in andere landen dat zijn. Er hoort een klontje boter bij en zout. Ook worden er vaak geraspte kaas, spek of ham en ahornsiroop bij gegeten.

Hamburger

En natuurlijk mag de hamburger niet ontbreken in dit rijtje. Dit is toch wel de koning van de Amerikaanse keuken, mega Amerikaans. Je kunt veel variaties met dit gerecht maken en dat maakt het tot een gerecht dat nooit saai wordt.

Conclusie

De Amerikaanse keuken kent culinaire invloeden van over de hele wereld. Dit maakt de keuken divers en verrassend. Probeer eens wat van deze gerechten uit en laat je verrassen door de smaaksensaties.