Amsterdam is rijk aan vele culturen en ook ongelooflijk veel soorten restaurants. Soms zien we door de bomen het bos niet meer met alle restaurants en andere horecagelegenheden. Dit zijn onze aanraders voor een heerlijk avondje uit eten in onze hoofdstad.

The Seafood Bar

The Seafood Bar is precies hoe het klinkt – een plek om heerlijke zeevruchten te krijgen! Het sfeervolle restaurant is goed voor elke gelegenheid, met een klein of groot gezelschap. De gegrilde mixplaat en een voorgerecht voor twee met witte wijn zijn echte aanraders.

Omelegg

Zoals de naam al doet vermoeden, is Omelegg gespecialiseerd in één ingrediënt. Eieren! Bovendien serveert het niet alleen eieren, maar ook een zeer smakelijke omelet. Bijvoorbeeld de Billy Goat met geitenkaas, broccoli, ui, paprika, honing en tijm.

Ferillis Amsterdam

De Italiaanse gastvrijheid proeven in het hart van onze hoofdstad? Dat kan bij Ferillis. Het Italiaans restaurant in Amsterdam staat bekend om zijn overheerlijke antipasti’s en dolci. Ferilis heeft twee vestigingen: Ferilli’s café op de Beethovenstraat en Ferilli’s Cicchetti op de Valeriusstraat.

One Dim Sum

One Dim Sum in Oud-West is de beste plek voor Dimsum. Vooral de verse rijstrolletjes met garnalen en de gebakken aubergine met garnalen zijn zeer geliefd onder de gasten. De naam van het Chinese restaurant gaat over de blijk van waardering en het genieten van een moment. “Elk moment dat je bij elkaar zit om te eten of drinken laat je zien dat je de relatie waardeert, het is een moment met een goede betekenis erachter”

Blauw

Hier kunt je terecht voor een Indonesische rijsttafel, een assortiment van 17 verschillende gerechten. Het ervaren van een rijsttafel is een must, dus je moet het zeker proberen als je in Amsterdam bent!

Il Sogno

Voor pizza’s met een dunne korst met veel kaas en ultrazoete Italiaanse tomaten, moet je naar Il Sogno gaan. Er hangt een typisch Italiaanse sfeer en het is er altijd gezellig en ongedwongen.