Sushi blijft mateloos populair. Ook als een rolletje met rijst, maar creatievelingen bedenken steeds nieuwe gerechtjes waar sushi in is verwerkt. We bespreken de meeste smaakvolle bedenksels.

Sushi burrito of taco

Waarom voor een kleine sushi roll gaan als je ook een grote kunt maken? Een tortilla is vrij snel te vullen met allerlei gezonde ingrediënten als sla, avocado, rijst, mais en natuurlijk een flinke portie sushi. Zo kun je extra lang genieten van vele happen sushi.

Sushi taart

Bij een verjaardag kun je een sushi fan verrassen met een sushi taart. Alle ingrediënten van taart zijn te vervangen: wissel een laag rijst af door een laagje sushi met komkommer ertussen. De bakvormen heb je waarschijnlijk al in huis.

Sushi pizza

Met deze vorm van sushi is heel veel variatie mogelijk. Je kunt een traditionele bodem van deeg gebruiken of een eigen onderlaag van rijst in elkaar zetten. Met de toppings kun je eigenlijk oneindig variëren, hierdoor kun je er vrij eenvoudig een gezonde maaltijd van maken.

Sushi burger

Ook met sushi in de vorm van een burger is veel mogelijk. Je kunt zelfs het brood van een burger vervangen door een rijst-variant. Op de burger zelf kun je zelf kiezen wat je toevoegt, sushi is goed te combineren met onder andere taugé, avocado, spinazie en komkommer.

Sushi sandwich

Vervang je standaard boterham eens voor een sushi alternatief. Plakkerige rijst is goed voor de variatie als je minder brood wilt eten. Door de sushi ga je hoogstwaarschijnlijk vanzelf meer variëren met de ingrediënten die je op je brood toevoegt.

Sushi donut

Een donut staat bijna synoniem voor ongezonde hap. Maar met een sushi optie hoeft dat niet meer. De rijst zorgt voor een goede ‘bite’ en op de buitenkant van de donut kun je extra ingrediënten toevoegen. Zo hoef je je nooit meer schuldig te voelen als je een donut naar binnen werkt!

Ook sushi restaurants blijven hun assortiment uitbreiden, deze zijn tegenwoordig door heel het land te vinden. Ook is het eten eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld via Shabu To Go.